Wąż dla przemysłu spożywczego TRIX® MULTI-FOOD śred. wewn. 25 mm długość 40 m ni
jednorodna, pozbawiona porów, jasna powłoka wewnętrzna z NBR · absolutnie bezwonny i bezsmakowy · Zakres temperatur: od -20°C do +90°C · odporność na parę do 6 bar (+164 °C) do sterylizacji – tylko otwarty system · nośnik ciśnienia: przędza syntetyczna · warstwa zewnętrzna NBR odporna na ścieranie, UV, tłuszcze i oleje · ciśnienie robocze do 20 barów · zgodny z wymaganiami EG 1935/2004 i EG 2023/2006 · odpowiada FDA 177.2600
oznaczenie: „Continental ContiTech TRIX® MULTIFOOD DN 13 PN 20 BAR / 290 PSI symbol szkła/widelca FDA Made in Germany" na białym lub niebieskim tle.
Zastosowania: TRIX-MULTI-FOOD® to uniwersalny wąż przeznaczonych dla zakładów spożywczych wszelkiego rodzaju. Oprócz mleczarni, zakładów produkcji sera, fabryk margaryny, kuchni przemysłowych, zakładów przetwórstwa ryb i produkcji konserw rybnych oraz browarów i rzeźni może być stosowany również w zakładach tłoczenia oleju, rakarniach, dużych zakładach rzeźniczych i fabrykach marmolady. Możliwe jest stosowanie węży przez producentów maszyn mleczarskich.
Wąż jest przystosowany do przepływu mleka, serwatki i gorącej wody o temperaturach do +90 °C. ·
Dalsze dane techniczne Ciśnienie robocze: 20bar
- Kolor
- niebieski
- Marka
- CONTINENTAL
- Długość
- 40
- Zakres temperatur
- -20 do +90°C
- Waga
- 1050
- Promień zgięcia
- 200
- Grubość ścianki
- 7
- Średnica wewnętrzna
- 25
- Średnica wewnętrza (w calach)
- 1